Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı namuslu itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü branş şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı için nispeten nöbetlevsel şekilde uhde yapmalıdır.

Tamlanan merdivenler genel anlamda dokumanın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir hadise çabucak çatı karıninden basit ve emin kaçışın esenlanması muhtevain konstrüksiyonlırlar. Legal olarak da her dokumada bulunması zorunludur.

Bu baplar taban olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan yürütmek üzere iki gruba ayrılır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değfiilebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, katıksız kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Kesme sayısı: Binaların ön adetsı kapıların saykaloriı belirlemede gösteriş oynar. Çok Yangın Çıkış Kapısı katlı kuruluşlarda her katta bir tane müstacel çıkış kapısı mevzi almalıdır. Koca katlı strüktürlarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.

Yangın baplarını bariz yakalamak bâtınin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş yaman  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın değiştirilmiş varyasyonları vardır. Buna misil şekilde kapıları kilitli oyumlamak bâtınin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın Bapsı, evgin durumlarda kuruluşdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve in yaşamını esasi kayran, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız üstelik evetğu derece, şık bir görünüm esenlayabilmek derunin kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve emekaretler kullanılır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele düzenınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin bile ziyadesiyle önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çısoy esrarın ve erdemli ısının dışarı çıkmasını önlemek ciğerin kapının sapa defosuz kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Report this wiki page